Pulled pork med äppelcider och coleslaw
I det här receptet får den traditionella pulled porken en twist med äppelcider och kanel. Den möra grisen serveras i en varm ciabatta tillsammans med en Waldorfinspirerad coleslaw smaksatt med äpple och valnötter.
Ingredienser
4 portioner
800 g fläskkarré
1/2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk kanel
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm peppar
500 ml torr äppelcider
1/2 kycklingbuljongtärning
Coleslaw
4 morötter
200 g vitkål
2 dl crème fraiche
saft från 1 citron (saft från en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 dl krossade valnötter
Till servering
4 ciabattabröd
Gör så här
Näringsberäkningen är inkl. ciabatta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4265 KJ / 1016 kCal
Fett48 g
Salt4.76 g
Kolhydrater96 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Grillade båda sidorna först, lät stå 4 tim i 175 grader, lite mindre cider än i receptet, Och till sist la vi på lite BBQ sause hickory smak, sista timmen som ”topping”. Fantastiskt gott!!!
Annika
2022-01-01Gott!
Andreas
2020-02-16