Pulled pork med äppelcider och coleslaw

66
2
Pulled pork med äppelcider och coleslaw

I det här receptet får den traditionella pulled porken en twist med äppelcider och kanel. Den möra grisen serveras i en varm ciabatta tillsammans med en Waldorfinspirerad coleslaw smaksatt med äpple och valnötter.

Pulled pork med äppelcider och coleslaw

Ingredienser

4 portioner
800 g fläskkarré
1/2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk kanel
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm peppar
500 ml torr äppelcider
1/2 kycklingbuljongtärning

Coleslaw

4 morötter
200 g vitkål
2 dl crème fraiche
saft från 1 citron (saft från en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl krossade valnötter

Till servering

4 ciabattabröd

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. ciabatta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Annika

2022-01-01

Grillade båda sidorna först, lät stå 4 tim i 175 grader, lite mindre cider än i receptet, Och till sist la vi på lite BBQ sause hickory smak, sista timmen som ”topping”. Fantastiskt gott!!!

Andreas

2020-02-16

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4265 KJ / 1016 kCal
Fett 48 g
Salt 476 g
Kolhydrater 96 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden