I det här receptet får den traditionella pulled porken en twist med äppelcider och kanel. Den möra grisen serveras i en varm ciabatta tillsammans med en Waldorfinspirerad coleslaw smaksatt med äpple och valnötter.
Ingredienser
4 portioner
800
g
fläskkarré
1/2
dl
ljust muscovadoråsocker
2
msk
kanel
1
tsk
paprikapulver
1
tsk
salt
2
krm
peppar
500
ml
torr äppelcider
1/2
kycklingbuljongtärning
Coleslaw
4
morötter
200
g
vitkål
2
dl
crème fraiche
saft från 1
citron (saft från en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1
msk
dijonsenap
salt och peppar
1
dl
krossade valnötter
Till servering
4
ciabattabröd
Gör så här
Näringsberäkningen är inkl. ciabatta.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
66
2 st
Kommentarer
Annika
2022-01-01
Grillade båda sidorna först, lät stå 4 tim i 175 grader, lite mindre cider än i receptet, Och till sist la vi på lite BBQ sause hickory smak, sista timmen som ”topping”. Fantastiskt gott!!!
Kommentarer
Annika
2022-01-01Grillade båda sidorna först, lät stå 4 tim i 175 grader, lite mindre cider än i receptet, Och till sist la vi på lite BBQ sause hickory smak, sista timmen som ”topping”. Fantastiskt gott!!!
Andreas
2020-02-16Gott!