Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Burgare med avokado och tomatsalsa

Burgare med avokado och tomatsalsa smakar fräscht och rustikt. Barbequesås i nötfärsen gör burgarna utsökta. Avokadoröran med lime är oslagbar och tomatsalsan ger lite sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda nötfärs, barbequesås, salt och malen svartpeppar till en jämn smet. Forma burgarna. Platta till så att de blir ca 2 cm tjocka.
  2. Dela och kärna ur avokadorna och gröp ut köttet. Mosa det grovt med lime- eller citronjuice. Smaka av med flingsalt och peppar. Skiva tomater och rödlök.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek burgarna 3-4 minuter per sida på medelvärme.
  4. Dela bröden, rosta dem lätt och låt var och en bygga sin egen burgare. (Det räcker med bröd i botten.)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkfri: välj bröd som passar och kontrollera innehållet i barbequesås och salsa.
Gör äggfri: välj bröd som passar och kontrollera innehållet i sås och salsa.

Tips

För mer vuxensmak: Använd "het" salsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g nötfärs gärna ekologisk
  • 3 msk barbequesås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
Avokadoröra
  • 2 mogna avokador
  • 1 tsk juice av pressad lime eller citron
  • flingsalt
  • svartpeppar
Tillbehör
  • 2 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 1 burk tomatsalsa
  • 1 kruksallad
  • 4 fullkornsfralla
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer