Pulled Beef
En kryddig pulled beef som här serveras på naanbröd. Toppa med en avokadoyoghurt med smak av mango chutney och krispiga salladsblad. Perfekt rätt till söndagsbrunchen!
Ingredienser
8 portioner
Pulled beef
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 kg högrev
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk riven muskot
1 msk curry
1 msk olivolja
125 ml ketjap manis (indonesisk söt soja)
1 dl vatten
1 msk ättiksprit (12 %)
1 köttbuljongtärning
Avokadoyoghurt
2 avokado
2 dl matyoghurt
3 msk mango chutney
1/2 lime
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Till servering
naanbröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1706 KJ / 408 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater30 g
Protein22 g
Kommentarer
Mycket gott ! Gjorde det med ungsrostad, blomkål, potatis/sötpotatisklyftor och lite bananscharlottenlök. Advokadoyogurten var ljuvlig! Hasse
Hans
2024-02-09Mycket gott! Jag gjorde bara köttet, men det smakade väldigt bra i matlådan med ris, grönsaker och lite yoghurt. Rekommenderas!
Maria
2023-12-11Fantastiskt god!! Jag tog i på saltet för att jag alltid lyckas salta för lite - gör inte det, behövs inte :) Vi serverade med bao buns, picklad råkostsallad, gurka, srirachamajjo och sesamfrön och fick betyget ”Det här är det godaste vi har ätit!!”, så fundera inte, bara gör detta magiska kött!
Josefin
2021-02-17