Pulled oumph taco style

16
0 Klimatsmart
Pulled oumph taco style

Pulled oumph är ett sojabaserat alternativ till kött, som har en trådliknande textur som påminner om pulled pork. Oumphen steker du som vanligt kött. Fyll sedan tortillabröd med sojaköttet och toppa med hemgjord tomatsalsa och fräscha grönsaker. Yummie!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pulled oumph taco style

Ingredienser

4 portioner
280 g
tinade pulled sojabitar (gärna oumph eller motsvarande)
1
burk hela tomater (à 400 g)
1/2
grön jalapeño
1/2
gul lök
1 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
12
tortillabröd

Tillbehör

skivad avokado
gräddfil
koriander
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i Oumphen.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3741 KJ / 895 kCal
Fett 30 g
Salt 5.33 g
Kolhydrater 120 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept