Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pulled oumph taco style

Pulled oumph är ett sojabaserat alternativ till kött, som har en trådliknande textur som påminner om pulled pork. Oumphen steker du som vanligt kött. Fyll sedan tortillabröd med sojaköttet och toppa med hemgjord tomatsalsa och fräscha grönsaker. Yummie!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den tinade oumphen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa tomater, jalapeño, lök, vinäger, salt och peppar till en salsa.
  3. Värm tortillabröden. 
  4. Tillbehör: Servera bröden med oumph, tackosalsa, avokado, gräddfil, koriander och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i Oumphen.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tinade pulled sojabitar (gärna oumph eller motsvarande)
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1/2 grön jalapeño
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 tortillabröd
Tillbehör
  • skivad avokado
  • gräddfil
  • koriander
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3741 kJ / 895 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept