Tortillas med krispiga avokadoklyftor och chipotleröra
![Tortillas med krispiga avokadoklyftor och chipotleröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232380/cf_259/tortillas_med_krispiga_avokadoklyftor_och_chipotlerora.jpg)
Har du provat att göra krispiga avokadoklyftor till din tortilla? Om inte är det hög tid nu! Servera i morotstortillas ihop med en smarrig chipotleröra, rödkålssallad och grönsaker.
![Tortillas med krispiga avokadoklyftor och chipotleröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232380/cf_259/tortillas_med_krispiga_avokadoklyftor_och_chipotlerora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad
1/2 rödkålshuvud (1/2 rödkål motsvarar ca 450 g)
1 kruka koriander
1/2 färsk grön jalapeño
juicen av 1 lime
1 krm salt
Avokadoklyftor
3 avokador
1 msk olja
1 påse taco kryddmix för kyckling (à 28 g)
Majs- och chipotleröra
1 förp majskorn (à 150 g)
1 msk smör
1 msk chipotlepaste
1 msk majonnäs
Tillbehör
1 lime
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1/2 honungsmelon
1 förp medium tortillabröd (gärna med morotssmak) à 240 g
120 g babyspenat
1 förp mild tacosås (à 230 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer