Taco med krispig korv, syrad lök och refried beans
Tacos på ett nytt sätt – med krispigt stekt korv! Syrad lök, svarta bönor, avokado och korv är tillbehör i detta färgstarka taco-recept där syra möter hetta och krispigt möter krämigt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
Syrad lök
1 rödlök
saften av 1/2 lime
Bönor
1 förp svarta bönor eller kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk anchochilipulver
1/2 dl vatten
saften av 1/2 lime
1/2 tsk salt
300 g råkorv (gärna chorizo)
1 msk olivolja
1 avokado
8 tortillabröd (små)
2 dl crème fraiche
1 kruka koriander
limeklyftor (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 649 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen men gör dubbelt så mycket då det går åt
Johan
2020-12-05Suuuupergott!! Gott med den crunchiga chorizon som ger det lite textur.
Caroline
2020-11-14Mycket gott, men vi behövde oxå mer fyllning än receptet. Hade dock utökat 50% å det åt vi upp på 3pers.
Per
2020-09-30