Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Pulled beans i tortillabröd cheddarkräm

En riktigt härlig vegotacorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans. Krämigheten till tortillabröden får du genom att göra en ostkräm av cheddarost, majs och jalapeño. I övrigt har rätten flera klassiska tacotillbehör som tomater och lök samt naturligtvis tortillabröden att lägga allt i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och hacka jalapeñon fint.
  2. Häll av majsen.
  3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner mjölet och rör till en slät redning. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 1 minut.
  4. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält. Vänd ner jalapeñon och majsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Ansa salladen och lossa bladen från varandra. 
  6. Tillaga pulled beans enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med spiskummin, salt och peppar
  7. Värm tortillabröden i en torr stekpanna.
  8. Till servering: Servera pulled beans i tortillabröd med sallad, tomat och skivad lök. Toppa med majs- och cheddarkräm och gärna koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet på förpackningen med pulled beans.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.

Tips

Stek majsen i lite olja i en stekpanna till den får fin färg. Tillsätt den sedan i cheddarkrämen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk avrunnen inlagd jalapeño
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl riven cheddarost
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 förp pulled beans (à 460 g)
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 små mjuka tortillabröd
Till servering
  • ev färsk koriander