“Pulled mushrooms” med valnötter

5
3
“Pulled mushrooms” med valnötter

Låt svampen vara huvudspelaren i kvällens rätt! Ihop med bönorna och löken så får de smak av hickorysås, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar, och för att utveckla rätten lite till så äts detta ihop med valnötter och avokado. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

“Pulled mushrooms” med valnötter

Ingredienser

4 portioner
2
förp portabellosvamp (à 200 g)
1
silverlök
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
paprikapulver
2 krm
cayennepeppar
4
port ris eller annat gryn
1
förp kokta kidneybönor (à 390 g)
60 ml
hickory glaze sås
1 dl
valnötter
2
avokador
1
förp romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i glazen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Tammie

2020-08-21

Örtmarinad **

Tammie

2020-08-21

Fick rätten i matkassen men fick någon höstmarknad istället för hickory glaze, smakade inte bra allt. Slutade tyvärr med att vi fick kasta maten.

Redaktionen ICAse

2020-08-24

Hej Tammie! Tråkigt att det inte passade med örtmarinad. Kontakta din ICA-handlare eller vår kundservice om att ni fått fel produkt i kassen. Hälsningar Ulrika

Åsa

2020-08-10

Fick receptet i en vegokasse från Ica och blev mycket positivt överraskad. Detta äter vi gärna igen, lättlagat och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2728 KJ / 651 kCal
Fett 35 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden