“Pulled mushrooms” med valnötter
Låt svampen vara huvudspelaren i kvällens rätt! Ihop med bönorna och löken så får de smak av hickorysås, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar, och för att utveckla rätten lite till så äts detta ihop med valnötter och avokado. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020
Ingredienser
4 portioner
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1 silverlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
4 port ris eller annat gryn
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
60 ml hickory glaze sås
1 dl valnötter
2 avokador
1 förp romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 651 kCal
Fett35 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Örtmarinad **
Tammie
2020-08-21Fick rätten i matkassen men fick någon höstmarknad istället för hickory glaze, smakade inte bra allt. Slutade tyvärr med att vi fick kasta maten.
Tammie
2020-08-21Hej Tammie! Tråkigt att det inte passade med örtmarinad. Kontakta din ICA-handlare eller vår kundservice om att ni fått fel produkt i kassen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-24Fick receptet i en vegokasse från Ica och blev mycket positivt överraskad. Detta äter vi gärna igen, lättlagat och gott.
Åsa
2020-08-10