UNDER 30 MIN | Medel

“Pulled mushrooms” med valnötter

Låt svampen vara huvudspelaren i kvällens rätt! Ihop med bönorna och löken så får de smak av hickorysås, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar, och för att utveckla rätten lite till så äts detta ihop med valnötter och avokado. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt och riv svampen i bitar. Skala och skiva löken.
  2. Fräs svampen och löken i oljan i en gryta ca 5 minuter. Pressa i vitlöken och krydda med paprikapulver och cayennepeppar.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
  5. Rör ner bönor och hickorysåsen i grytan och sjud ca 5 minuter.
  6. Hacka valnötterna grovt.
  7. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär avokadoköttet i tärningar.
  8. Skär salladen i bitar. 
  9. Servera ”pulled mushrooms” med ris, valnötter, avokado och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i glazen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp portabellosvamp (à 200 g)
  • 1 silverlök
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 390 g)
  • 60 ml hickory glaze sås
  • 1 dl valnötter
  • 2 avokador
  • 1 förp romansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2728 kJ / 651 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept