“Pulled mushrooms” med valnötter

Låt svampen vara huvudspelaren i kvällens rätt! Ihop med bönorna och löken så får de smak av hickorysås, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar, och för att utveckla rätten lite till så äts detta ihop med valnötter och avokado. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2025

Ingredienser
4 portioner
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1 silverlök eller rödlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
4 port ris eller annat gryn
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
60 ml hickory glaze sås
1 dl valnötter
2 avokador
1 förp romansallad
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 651 kCal
Fett35 g
Salt0.4 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stRiktigt gott!
Karin
Riktigt gott och smakrikt! Relativt snabblagat också.
Anna
Örtmarinad **
Tammie