Pulled chicken | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pulled chicken

Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
  4. Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket och skaka om och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen.
  6. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.

För alla

Gör glutenfri: Kontrollera kycklingkrydda, barbecuesås och välj lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt. Kontrollera kycklingkrydda och barbecuesås. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Kontrollera kycklingkrydda och barbecuesås. Välj lämpligt bröd.
Gör äggfri: Kontrollera barbecuesås och välj lämpligt bröd.

Tips

Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olja
  • 1 flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 avokado
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 lime i klyftor
  • 1 kruka hackad koriander
  • 8 små bröd (t ex surdegsfrallor)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4350 kJ / 1037 kCal