Pulled chicken
Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olja
2 dl rökig barbequesås
salt
peppar
Till servering
1 - 2 avokado
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 förp majskorn (à ca 340 g)
1 lime
1 kruka koriander
2 dl matyoghurt (10 %)
8 små bröd (t ex surdegsfrallor eller hamburgerbröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4717 KJ / 1126 kCal
Fett49 g
Salt3.1 g
Kolhydrater120 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste godatste receptet. Rekommenderas varmt. Bra bjudrätt. Enkel att göra.
Linda
2019-05-16Kanongod rätt. Tog kycklingfile´ istället för grillad. lät det puttra lite extra för att det skulle ta åt sig alla goda smaker. La det sedan i ett tortillabröd. Mums !
Lotta
2013-11-23