Pulled chicken
Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olja
1 flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
salt och peppar
Till servering
1 - 2 avokado
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 lime i klyftor
1 kruka hackad koriander
8 små bröd (t ex surdegsfrallor)
För alla
Gör glutenfri: Kontrollera kycklingkrydda, barbecuesås och välj lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt. Kontrollera kycklingkrydda och barbecuesås. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Kontrollera kycklingkrydda och barbecuesås. Välj lämpligt bröd.
Gör äggfri: Kontrollera barbecuesås och välj lämpligt bröd.
Gör så här
Tips
Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4350 KJ / 1037 kCal
Fett40 g
Salt6.3 g
Kolhydrater126 g
Protein38 g
Kommentarer
Godaste godatste receptet. Rekommenderas varmt. Bra bjudrätt. Enkel att göra.
Linda
2019-05-16Kanongod rätt. Tog kycklingfile´ istället för grillad. lät det puttra lite extra för att det skulle ta åt sig alla goda smaker. La det sedan i ett tortillabröd. Mums !
Lotta
2013-11-23