Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Barbecuekyckling

Barbecuekyckling är enastående gott att grilla ljumma sommarkvällar. Du kokar först kycklingen med vitlök, chili och ingefära. Sedan är kycklingen redo för grillen, det blir förbluffande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen i en kastrull. Tillsätt grovhackad ingefära, chili och vitlök. Fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Tillsätt resterande ingredienser.
  2. Koka kycklingen tills den är 70°C vid det tjockaste stället, ca 30 minuter. Lyft upp kycklingen och koka ner buljongen till ca 1 dl (för 4 port). Sila. Du har nu en fantastisk glaze.
  3. Dela kycklingen i 6 bitar (för 4 port) eller trä upp på spett. Pensla med glaze och grilla tills ytan får vacker färg och kycklingen blivit genomvarm. Servera gärna Barbecuesås till.

För alla

Läs noggrannt ingrediensförteckningen på chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel kyckling
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk chilisås (ketchupsås)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1703 kJ / 407 kCal
Läs mer om näringsvärden