Saffranskyckling med tomat och fänkål
Här är ett underbart recept på saffranskyckling med tomat och fänkål. Tillsammans med bland annat rosmarin, vitt vin, chili och oliver blir det en mycket utsökt och lyxig rätt som passar till festliga tillfällen. Servera gärna med ris eller couscous!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 färska kycklingar
2 msk olivolja till pensling
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 stora gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 tsk torkad rosmarin
2 fänkålsstånd (2 st motsvarar ca 500 g)
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
1 liten urkärnad, färsk chilifrukt
3 msk olivolja
3 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 1/2 msk socker
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
5 msk majsstärkelse majsstärkelse
Dekoration
färska rosmarinkvistar
svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Funkar finfint att göra vego också! Med sojakött och/ bönor! 👍
Nina
2024-04-27Underbart gott! Rosmarinen var slut men det var himmelskt med timjan också, Gjorde en mindre sats och använde kycklingfiléer istället för hel kyckling och en burk hela körsbärstomater (finns på Willys) men ändå ett kuvert saffran, och smakerna satte sig verkligen i kycklingen. Till åt vi couscous som jag lagat till med fräst schalottenlök och en gnutta kanel, muskot och örter. Till detta ekologiskt vitt vin - mumma!
Anna
2006-08-25