Varm cheddardipp med majs och jalapeño
![Varm cheddardipp med majs och jalapeño](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225525/cf_259/varm_cheddardipp_med_majs_och_jalapeño.jpg)
Ostdipp när den är som bäst! Gör en varm cheddardipp med majs och jalapeño. Den gudomligt goda röran är perfekt att servera med nachochips till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
![Varm cheddardipp med majs och jalapeño](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225525/cf_259/varm_cheddardipp_med_majs_och_jalapeño.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk smör
1 finhackad jalapeño
1 dl färskost
1/2 dl majonnäs
2 dl riven cheddarost
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Skär tortillabröd i bitar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och fritera tortillabröden i omgångar tills de fått lite färg. Strö över salt och låt rinna av på hushållspapper. Servera till cheddardippen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g
Kommentar
Blev väldigt populär på hamburgerbuffén men nästa gång tar jag bara ett krm salt istället.
David
2021-06-11