Varm cheddardipp med majs och jalapeño

Ostdipp när den är som bäst! Gör en varm cheddardipp med majs och jalapeño. Den gudomligt goda röran är perfekt att servera med nachochips till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk smör
1 finhackad jalapeño
1 dl färskost
1/2 dl majonnäs
2 dl riven cheddarost
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Skär tortillabröd i bitar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och fritera tortillabröden i omgångar tills de fått lite färg. Strö över salt och låt rinna av på hushållspapper. Servera till cheddardippen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g
Kommentar
Blev väldigt populär på hamburgerbuffén men nästa gång tar jag bara ett krm salt istället.
David
2021-06-11