Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Cheddarsamosas

Härliga samosas fyllda med smakrik cheddarost. En variant av klassiska samosas, fyllda friterade degknyten från Indien. Cheddarsamosas gör du dock i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Tina degen enligt förpackningen. Skär varje ark i ca 10 cm breda remsor.
  3. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa. Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten.
  4. Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de får fin färg.

Recept och foto är framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 5 ark fryst filodeg (48x25 cm stora plattor)
  • 150 g riven cheddarost
  • olja till pensling
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer