Prosciuttolindad kyckling med oliver
Prosciuttolindad kyckling med salta oliver är ett matigt och mättande recept. Den lufttorkade skinkan som lindats in i kycklingen är en förträfflig kombination. Pastan får smak av en sås på basilika och fräst salladslök med chili. Detta blandas sedan med den nykokta pastan och avnjuts med kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna pappardelle)
2 kycklingfiléer
2 skivor prosciutto
1/2 msk olivolja
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd spansk peppar
400 g pastasås (basilika)
1 dl oliver (med pimento)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2465 KJ / 589 kCal
Fett15 g
Salt4.19 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastisk enkla smaker men så gott. Jag gjorde pasta såsen från grunden istället; tomatkross, vitlök, olivolja, färsk basilika, salt och peppar. Jag smörstekte även trattkantareller som vi tidigare på dagen hade plockat iskogen och serverade dessa till. Det passade så bra.
Charlotte
2015-10-14Jättegott! Testade en liten liten bit av den spanska pepparfrukten - oj vad det brände i munnen och gjorde så lång tid efter! Använde den inte i rätten - vem kan äta så stark krydda?
Kerstin
2015-08-26