Prinsens crêpes

Betyg 2.6 av 5.
58 personer har röstat
2
Prinsens crêpes

Färdiga pannkakor, eller hemmagjorda om du hellre vill det, fylls med en stuvning med färska champinjoner och räkor. Rulla ihop, gratinera och servera de varma crêpsen tillsammans med en god sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Prinsens crêpes

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
16 st frysta pannkakor (16 pannkakor motsvarar 800g)
1/3 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk dill
salt
peppar
1 dl riven ost
2 tomater
65 g mâchesallad
1 msk balsamvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Nej, nej, nej. Fyllningen i crêpes ska vara mild och krämig och det ska inte blandas några lök sorter överhuvudtaget! Gratinerar man crêpes i ugnen så får man en beskt smak som absolut fördärvar smaken. Jag smakade precis era crêpes och tyvärr men det blir inte fler gånger fö mig.

Jolanta

2022-09-30

Påtok för lite stuvning, gör dubbelt!

Anton

2013-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater56.5 g
Protein31.6 g

Testa liknande recept

Toscacrèpes
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkla crêpes med skinkost
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crêpes med skink- och champinjonfyllning
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Champinjoncrêpes med skinka
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med nötter och bär
Betyg 2.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga