Prinsens crêpes
Färdiga pannkakor, eller hemmagjorda om du hellre vill det, fylls med en stuvning med färska champinjoner och räkor. Rulla ihop, gratinera och servera de varma crêpsen tillsammans med en god sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
200 g skalade räkor
16 st frysta pannkakor (16 pannkakor motsvarar 800g)
1/3 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk dill
salt
peppar
1 dl riven ost
2 tomater
65 g mâchesallad
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater56.5 g
Protein31.6 g
Kommentarer
Nej, nej, nej. Fyllningen i crêpes ska vara mild och krämig och det ska inte blandas några lök sorter överhuvudtaget! Gratinerar man crêpes i ugnen så får man en beskt smak som absolut fördärvar smaken. Jag smakade precis era crêpes och tyvärr men det blir inte fler gånger fö mig.
Jolanta
2022-09-30Påtok för lite stuvning, gör dubbelt!
Anton
2013-05-05