Prinsens crêpes

57
2
Prinsens crêpes

Färdiga pannkakor, eller hemmagjorda om du hellre vill det, fylls med en stuvning med färska champinjoner och räkor. Rulla ihop, gratinera och servera de varma crêpsen tillsammans med en god sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Prinsens crêpes

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
16 st frysta pannkakor (16 pannkakor motsvarar 800g)
1/3 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
1 dl riven ost
2 tomater
65 g mâchesallad
1 msk balsamvinäger

För alla

Gör glutenfri: Gör egna pannkakor med glutenfri mjölmix alt köp glutenfria färdiga pannkakor.
Gör laktosfri: Gör egna pannkakor med laktosfri mjölk. Använd matlagningsgrädde, matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Gör egna pannkakor med, samt byt ut mjölken och matlagningsgrädden mot, mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: Gör egna äggfria pannkakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Jolanta

2022-09-30

Nej, nej, nej. Fyllningen i crêpes ska vara mild och krämig och det ska inte blandas några lök sorter överhuvudtaget! Gratinerar man crêpes i ugnen så får man en beskt smak som absolut fördärvar smaken. Jag smakade precis era crêpes och tyvärr men det blir inte fler gånger fö mig.

Anton

2013-05-05

Påtok för lite stuvning, gör dubbelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 626 kCal
Fett 29.6 g
Kolhydrater 56.5 g
Protein 31.6 g
Läs mer om näringsvärden