Primörsallad med varmrökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Primörsallad med varmrökt lax

En riktigt somrig variant på den franska salladsklassikern nicoise, men med lax i stället för tonfisk. Extra lyxig blir salladen med långsamt rostade tomater. Passa på att göra ett gäng extra, de lär garanterat gå åt. Perfekt picknickrätt där allt går att förbereda!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Halvera tomaterna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittytan uppåt. Ställ in i mitten av ugnen och baka tills tomatsaften torkat in, det tar ca 1 timme. 
  3. Skölj och skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av, låt svalna och ställ kallt.
  4. Dressing: Mixa sardellfiléer, skalade vitlöksklyftor, citronjuice, honung, vinäger och peppar med stavmixer. Tillsätt olivoljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Ställ åt sidan.
  5. Koka äggen 7–8 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela i klyftor. Ställ åt sidan.
  6. Ansa och skala morötterna. Bryt av den nedersta, torra delen på sparrisen och dela sparrisen på mitten.
  7. Koka morötter och sparris mjuka, med lite tuggmotstånd kvar, i en kastrull med lättsaltat vatten. Börja med morötterna, de tar längst tid.
  8. Dela potatis och rädisor på mitten. Skala, halvera och finstrimla löken. Hit kan förberedas.
  9. Lägg upp potatis, sallad, äggklyftor, morötter, sparris, rädisor, rödlök, kapris, sardellfiléer och de ugnstorkade tomaterna på ett stort fat. Plocka laxen i bitar och lägg ovanpå. 
  10. Häll över dressingen strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 500 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippe späda morötter (à ca 400 g)
  • 1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 150 g blandad sallad
  • 1 dl cocktailkapris
  • 10 sardellfiléer
  • 500 g varmrökt laxfilé
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Dressing
  • 3 sardellfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1393 kJ / 333 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept