Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Snittar av hårt tunnbröd med rökt lax och råriven blomkål, rädisor och pepparrot. Busenkelt tilltugg med svenska smaker – krispigt fräscht med en skvätt citron och dill. Bara att riva och skiva grönsakerna, lägga upp med den varmrökta laxen och toppa med gräddfil. Svensk tapas som plockamat!

Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Ingredienser

20 st
200 g  blomkål
1 tsk  ättiksprit 12 %
1 msk  olivolja
flingsalt
peppar
1 msk  riven pepparrot
1   kruka dill
4   rädisor
300 g  varmrökt lax
20   små bitar hårt tunnbröd eller knäckebröd

För alla:

Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett8.2 g
Kolhydrater28.3 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

Focaccia med kyckling och citronmarinerade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronstekt kycklingfilé med currycoleslaw på naanbröd
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Crostini med lammkorv och kronärtskockscrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga