Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

2
0
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Snittar av hårt tunnbröd med rökt lax och råriven blomkål, rädisor och pepparrot. Busenkelt tilltugg med svenska smaker – krispigt fräscht med en skvätt citron och dill. Bara att riva och skiva grönsakerna, lägga upp med den varmrökta laxen och toppa med gräddfil. Svensk tapas som plockamat!

Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Ingredienser

20 st
200 g blomkål
1 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olivolja
flingsalt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 kruka dill
4 rädisor
300 g varmrökt lax
20 små bitar hårt tunnbröd eller knäckebröd

Gör så här

För alla:
Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1084 KJ / 259 kCal
Fett 82 g
Kolhydrater 283 g
Protein 16.1 g
Läs mer om näringsvärden