Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd

Snittar av hårt tunnbröd med rökt lax och råriven blomkål, rädisor och pepparrot. Busenkelt tilltugg med svenska smaker – krispigt fräscht med en skvätt citron och dill. Bara att riva och skiva grönsakerna, lägga upp med den varmrökta laxen och toppa med gräddfil. Svensk tapas som plockamat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv blomkålen på rivjärn. Blanda den med ättikssprit och olja. Salta och peppra.
  2. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen och skiva rädisorna. Blanda med blomkålen.
  3. Lägg bitar av laxen på brödet. Toppa med blomkålen. 

För alla:
Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g blomkål
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 kruka dill
  • 4 rädisor
  • 300 g varmrökt lax
  • 20 små bitar hårt tunnbröd eller knäckebröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1084 kJ / 259 kCal