Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm
En fräsch och snabblagad primörsallad med kräftor och pepparrotskräm som för tankarna till ljumna kvällar. Nykokt bulgur blandas med salladen, grönsakerna och kräftorna. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som blandats med smetana, en len favorit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer