Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm
En fräsch och snabblagad primörsallad med kräftor och pepparrotskräm som för tankarna till ljumna kvällar. Nykokt bulgur blandas med salladen, grönsakerna och kräftorna. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som blandats med smetana, en len favorit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
250 g vit sparris
1/2 knippe morötter (à 500 g)
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1 citron
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 msk riven pepparrot
2 dl smetana
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
65 g sommarmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1920 KJ / 457 kCal
Fett26 g
Salt3.01 g
Kolhydrater36 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer