Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
0
Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm

En fräsch och snabblagad primörsallad med kräftor och pepparrotskräm som för tankarna till ljumna kvällar. Nykokt bulgur blandas med salladen, grönsakerna och kräftorna. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som blandats med smetana, en len favorit.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
250 g vit sparris
1/2 knippe morötter (à 500 g)
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1 citron
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 msk riven pepparrot
2 dl smetana
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
65 g sommarmix

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1920 KJ / 457 kCal
Fett26 g
Salt3.01 g
Kolhydrater36 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbulgur
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön soppa med kräftmacka
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kräftröra
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga