Kräftbulgur

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
14
Kräftbulgur

Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Kräftbulgur

Ingredienser

4 portioner
3 dl  bulgur
6 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1   purjolök
1 - 1 1/2   apelsin
2   avokador
1   burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
1 msk  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Dressing

2 dl  matlagningsyoghurt
1   liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk  fransk senap
2 krm  salt
1/2 tsk  sambal oelek

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur som tillverkas av vete.
Gör mjölkfri: välj olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Var noga med att få bort allt det vita på apelsinen. Vill man göra rätten lite festligare kan man skära hinnfria klyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Har lagat denna rätt många gånger sen den var med som testlagarrecept i Buffé och den är mycket omtyckt av hela familjen. Såsen är ett måste som tillbehör!

Veronica

2006-01-24

En enkel och jättegod rätt som jag ofta tillagat.Låg fetthalt så den är bra smalmat.

Inger

2005-11-20

Äter ofta och gärna kräftbulgur! Ett nytt recept som snabbt blivt en klassiker hemma hos oss. Hoppar över apelsinen då jag är allergisk och häller saft från lime över istället, det blir kalasgott!

Anna

2005-11-19

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadosoppa med kräftstjärtar
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftor
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med fräst bladspenat, skaldjur och nobissås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftpaj med nötter
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga