Kräftbulgur

18
14
Kräftbulgur

Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Kräftbulgur

Ingredienser

4 portioner
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 - 1 1/2 apelsin
2 avokador
1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing

2 dl matlagningsyoghurt
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 krm salt
1/2 tsk sambal oelek

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur som tillverkas av vete.
Gör mjölkfri: välj olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Var noga med att få bort allt det vita på apelsinen. Vill man göra rätten lite festligare kan man skära hinnfria klyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Veronica

2006-01-24

Mycket gott! Har lagat denna rätt många gånger sen den var med som testlagarrecept i Buffé och den är mycket omtyckt av hela familjen. Såsen är ett måste som tillbehör!

Inger

2005-11-20

En enkel och jättegod rätt som jag ofta tillagat.Låg fetthalt så den är bra smalmat.

Anna

2005-11-19

Äter ofta och gärna kräftbulgur! Ett nytt recept som snabbt blivt en klassiker hemma hos oss. Hoppar över apelsinen då jag är allergisk och häller saft från lime över istället, det blir kalasgott!

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 570 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 82 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden