Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kräftbulgur

Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur i buljongen enligt anvisningen på förpackningen, men uteslut saltet.
  2. Blanda ihop dressingen.
  3. Skär purjolöken i skivor. Skala apelsinen och skär i bitar. Dela, skala, kärna ur och tärna avokadorna.
  4. Fräs purjolök och kräftstjärtar hastigt i smör i en stekpanna.
  5. Vänd ner bulgur, apelsin och avokado. Krydda med salt och peppar. Servera med dressing, sallad och ett gott bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur som tillverkas av vete.
Gör mjölkfri: välj olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Var noga med att få bort allt det vita på apelsinen. Vill man göra rätten lite festligare kan man skära hinnfria klyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 purjolök
  • 1 - 1 1/2 apelsin
  • 2 avokador
  • 1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Dressing
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer