Kräftbulgur
Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 - 1 1/2 apelsin
2 avokador
1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing
2 dl matlagningsyoghurt
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 krm salt
1/2 tsk sambal oelek
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris i stället för bulgur som tillverkas av vete.
Gör mjölkfri: välj olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Var noga med att få bort allt det vita på apelsinen. Vill man göra rätten lite festligare kan man skära hinnfria klyftor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Kommentarer
Mycket gott! Har lagat denna rätt många gånger sen den var med som testlagarrecept i Buffé och den är mycket omtyckt av hela familjen. Såsen är ett måste som tillbehör!
Veronica
2006-01-24En enkel och jättegod rätt som jag ofta tillagat.Låg fetthalt så den är bra smalmat.
Inger
2005-11-20Äter ofta och gärna kräftbulgur! Ett nytt recept som snabbt blivt en klassiker hemma hos oss. Hoppar över apelsinen då jag är allergisk och häller saft från lime över istället, det blir kalasgott!
Anna
2005-11-19