Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrissoppa med kräftor

Krämig sparrissoppa med baguette och kräftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i sparrisen och låt den koka under lock ca 5 min.
  3. Ta upp sparrisen med en hålslev. Skär av de översta topparna och spara dem till garnering. Lägg tillbaka resten av sparrisen i grytan och mixa soppan slät med en stavmixer.
  4. Smaka av med citron, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red soppan. Låt koka någon minut. Blanda i den sparade sparrisen skuren i mindre bitar. Rör ner matyoghurt precis innan servering och värm försiktigt.
  5. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem. Skala och finhacka löken. Blanda kräftstjärtar, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med kräftröra och bröd.

För alla

Lär noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Lär noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Byt ut matyoghurten mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguetter
  • 500 g grön sparris
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl matyoghurt
  • 340 g kräftstjärtar i lake
  • 1 rödlök
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1622 kJ / 388 kCal