Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp är en fräsch och snabblagad salladsrätt i somriga toner. Blanda nykokt bulgur med salladsmix, rödlök, grön sparris, morötter och kräftstjärtar. Servera med ljuvlig pepparotsdipp.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva sparrisen och morötterna tunt.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Hacka gräslöken fint. Blanda gräslök och pepparrot med smetana och smaka av med salt och peppar.
  5. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  6. Blanda bulgur med salladsmix, grönsaker och kräftor. Servera med pepparotsdippen.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot quinoa, ris eller glutenfri couscous.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur
  • 250 g sparris
  • 1/2 knippe morötter
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2320 kJ / 555 kCal