Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp är en fräsch och snabblagad salladsrätt i somriga toner. Blanda nykokt bulgur med salladsmix, rödlök, grön sparris, morötter och kräftstjärtar. Servera med ljuvlig pepparotsdipp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur
250 g  sparris
1/2   knippe morötter
1   rödlök
1/2   kruka gräslök
2 msk  färskriven pepparrot
2 dl  smetana
salt och peppar
2   förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
65 g  salladsmix

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot quinoa, ris eller glutenfri couscous.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2320 KJ / 555 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater47.7 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Levain med kräftsallad och rostade nötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbulgur
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftskagentoast
Betyg 2.6 av 5.
102 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräftwrap med pepparrotscrème
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga