Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp är en fräsch och snabblagad salladsrätt i somriga toner. Blanda nykokt bulgur med salladsmix, rödlök, grön sparris, morötter och kräftstjärtar. Servera med ljuvlig pepparotsdipp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur
250 g  sparris
1/2   knippe morötter
1   rödlök
1/2   kruka gräslök
2 msk  färskriven pepparrot
2 dl  smetana
salt och peppar
2   förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
65 g  salladsmix

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot quinoa, ris eller glutenfri couscous.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2320 KJ / 555 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater47.7 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Primörsallad med kräftor och pepparrotskräm
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbulgur
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Levain med kräftsallad och rostade nötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftwrap med pepparrotscrème
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftor
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Medelhavssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga