Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavssallad

Låt smakupplevelserna i den här suveräna medelhavssalladen föra dig till sydligare och soligare breddgrader. Den speciella blandningen av mynta, purjolök, sparris och oliver är en oväntad succé och rätten går dessutom snabbt att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurgrynen och låt svalna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skölj hastigt av sparrisen i hett vatten och skär den i mindre bitar.
  2. Plocka och grovhacka myntan och persiljan. Blanda med bulgurgrynen, purjolök, sparris, oliver, citron och olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g bulgur (225 g motsvarar ca 3 dl)
  • 1/2 purjolök
  • 1 frp fryst grön sparris (à 250 g)
  • 1 kruka (alt frystorkad) mynta
  • 1 dl persilja
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1/2 dl mild olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 362 kCal