Pressgurka

Betyg 4.3 av 5.
571 personer har röstat
89
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1   färsk gurka
3 krm  salt
2 msk  ättiksprit (12%)
1 dl  vatten
2 msk  socker
1/2 krm  vitpeppar
2 msk  hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
571 personer har röstat

Kommentarer

Hur stor är 1 gurka?

Heidi

2024-07-25

Hej Heidi! Just i det här receptet så spelar det inte så stor roll för slutresultatet. Men en gurka brukar väga mellan 300-400 gram så där någonstans brukar bli bra! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-26

” gör en lag och häll av ”? Menar ni att man ska koka ingredienserna eller bara röra ihop dem kalla för att sedan hälla på? Gärna lite tydligare beskrivning.

Rebecka

2024-07-25

Hej Rebecka! Det är gurkvattnet du ska hälla av och slänga. Lagen ska kallröras och sen hällas över gurkan. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-25

Supergod och väldigt enkelt att göra.😋

Annika

2024-07-20

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga