Pressgurka
Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Klockrent och som jag minns från 60talet.//Anders
Anders
2024-04-23Grymt gott till kalvköttbullar med mos, lingon å gräddsås
Joakim
2024-04-15Pressgurka gjorde min farmor och det är sååå gott till söndagssteken🤗 den dyker upp på en lunch restaurang vi brukar besöka.
Lisbeth
2024-04-14