Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ättiksinlagda grönsaker

Ett trevligt recept på inlagda grönsaker att servera som tillbehör till middagen. För de ättiksinlagda grönsakerna behöver du bland annat ättika, gurka, rädisor och champinjoner. Enkelt och smakfullt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös sockret i några droppar hett vatten (kokat). Tillsätt ättiksprit och vatten. Blanda väl.
  2. Skala och skiva gurkan tunt. Skiva rädisor och champinjoner tunt.
  3. Blanda ner grönsakerna och dillen i ättikslagen. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk socker
  • 4 msk ättiksprit (12%)
  • 8 msk vatten
  • 1/2 gurka
  • 10 rädisor
  • 4 champinjoner
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?