Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Inlagd gurka

(86)
1-4 TIM | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Varför inte testa att göra din egna inlagda gurka? Du blandar snabbt ihop ättiksprit, vatten och socker och låter gurkan bekanta sig med aromen ett par timmar. När gurkan är klar att dukas fram blandar du i dill och du har ett fulländat tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gurka
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • dill till servering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika och socker. Rör tills sockret löser sig. Blanda i vattnet.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Lägg gurkan i ättikslagen ett par timmar.
  3. Vid servering, ta upp gurkan och låt den rinna av. Blanda med plockad dill.

För alla

Fri från gluten, latos,  mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer