Bakat ägg med snabb pressgurka

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Bakat ägg med snabb pressgurka

Njut av en len, bakad äggkräm på äggulor och smetana – den ryska motsvarigheten till crème fraiche. Toppa med fint tärnad gurka som läggs i en ättikslag och blir sötsyrligt läcker på ett kick. Perfekt på påskbuffén!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Bakat ägg med snabb pressgurka

Ingredienser

6 portioner
5   äggulor
2 dl  smetana
2 krm  salt
1 krm  nymalen vitpeppar

Snabb pressgurka

1/4 dl  ättiksprit (12 %)
1/2 dl  socker
3/4 dl  vatten
1/2   gurka (à 200 g)
2 msk  finhackad persilja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Har du inga värmetåliga glas så går det bra att baka äggkrämen i äggskalen. Försök knäcka äggen så att den ena skalhalvan blir så stor som möjligt. Fyll den med kräm och ställ i grovsalt i en form. Små ugnståliga espressokoppar går också bra att baka i.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi868 KJ / 2017 kCal
Fett15 g
Salt0.28 g
Kolhydrater16 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Inlagd rödlök
Betyg 3.3 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronströmming med senapskräm och picklade betor
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
123 lag
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad silverlök
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ölpicklad rödlök
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga