Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakat ägg med snabb pressgurka

Njut av en len, bakad äggkräm på äggulor och smetana – den ryska motsvarigheten till crème fraiche. Toppa med fint tärnad gurka som läggs i en ättikslag och blir sötsyrligt läcker på ett kick. Perfekt på påskbuffén!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med gurkan. Blanda ättika, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret har löst sig. Dela, kärna ur och skär gurkan i små, fina tärningar. Lägg ner i lagen. Tillsätt persiljan. Blanda och låt stå minst 30 minuter före servering.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Vispa äggulor, smetana, salt och peppar slätt i en bunke. Fördela i 6 små, ugnssäkra glas (à ca 1 dl, för 6 portioner).
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills äggsmeten har stannat. Låt svalna.
  5. Toppa med pressgurkan strax före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Tips

Har du inga värmetåliga glas så går det bra att baka äggkrämen i äggskalen. Försök knäcka äggen så att den ena skalhalvan blir så stor som möjligt. Fyll den med kräm och ställ i grovsalt i en form. Små ugnståliga espressokoppar går också bra att baka i.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 äggulor
  • 2 dl smetana
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Snabb pressgurka
  • 1/4 dl ättiksprit (12 %)
  • 1/2 dl socker
  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 gurka (à 200 g)
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 868 kJ / 2017 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept