Pressgurka

Betyg 4.4 av 5.681 personer har röstat
Receptet har 113 kommentarer
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Gott och enkelt,precis vad man mäktar med en söndageftermiddag

Eva

2025-07-27

Jag föredrar Perstorps eget recept på snabbpressad gurka, som är snabbt på riktigt! Hållbarheten är inget problem, för allt går åt! 1 gurka, 1 msk 24% ättika i fyrkantiga flaskan, 2 msk socker, rör om och låt stå i press i 10 minuter, strö över persilja (fryst, finhackad) och servera! Ättikan hanteras varsamt bara, då den är stark!

Ingrid

2025-07-25

Väldigt gott att ha på en leverpastejsmörgås! Tompa

Thomas

2025-06-06

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Inlagd gurka
Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gröna inläggningar
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Picklad rödlök
Betyg 4.6 av 5.1448 personer har röstat
Receptet har 161 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad