Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Gott och enkelt,precis vad man mäktar med en söndageftermiddag
Eva
2025-07-27Jag föredrar Perstorps eget recept på snabbpressad gurka, som är snabbt på riktigt! Hållbarheten är inget problem, för allt går åt! 1 gurka, 1 msk 24% ättika i fyrkantiga flaskan, 2 msk socker, rör om och låt stå i press i 10 minuter, strö över persilja (fryst, finhackad) och servera! Ättikan hanteras varsamt bara, då den är stark!
Ingrid
2025-07-25Väldigt gott att ha på en leverpastejsmörgås! Tompa
Thomas
2025-06-06