Matjessill med senapskräm och rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med senapskräm och rödlök

Servera den silkeslena matjessillen med en röra av hårdkokt ägg, lök, gräslök, senap och crème fraiche. Garnera med dill och skivad lök. En favoriträtt med klassiska smaker på sillbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem. Skala och dela löken i halvor, finhacka hälften och skiva resten tunt. Skär gräslöken. Vispa crème fraichen tjock. Blanda den med senap, ägg, hackad lök och gräslök.
  2. Lägg sillen på ett fat. Fördela röran på sillen.
  3. Garnering: Garnera med dill och skivad lök.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
Garnering
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1003 kJ / 240 kCal