Matjessill med senapskräm och rödlök

1
1
Matjessill med senapskräm och rödlök

Servera den silkeslena matjessillen med en röra av hårdkokt ägg, lök, gräslök, senap och crème fraiche. Garnera med dill och skivad lök. En favoriträtt med klassiska smaker på sillbordet.

Matjessill med senapskräm och rödlök

Ingredienser

4 portioner
1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
2 ägg
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap

Garnering

dill

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Arne

2020-06-15

Smaskens

Näringsvärde per portion

Energi 1003 KJ / 240 kCal
Fett 188 g
Kolhydrater 71 g
Protein 108 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Tomatsill
Matjesrulle
Sill Aurora
Carlssons delight