Matjessill med senapskräm och rödlök
Servera den silkeslena matjessillen med en röra av hårdkokt ägg, lök, gräslök, senap och crème fraiche. Garnera med dill och skivad lök. En favoriträtt med klassiska smaker på sillbordet.
Ingredienser
4 portioner
1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
2 ägg
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Garnering
dill
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater7.1 g
Protein10.8 g
Kommentar
Smaskens
Arne
2020-06-15