Matjessill med senapskräm och rödlök
![Matjessill med senapskräm och rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83775/cf_259/matjessill_med_senapskram_och_rodlok.jpg)
Servera den silkeslena matjessillen med en röra av hårdkokt ägg, lök, gräslök, senap och crème fraiche. Garnera med dill och skivad lök. En favoriträtt med klassiska smaker på sillbordet.
![Matjessill med senapskräm och rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83775/cf_259/matjessill_med_senapskram_och_rodlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
2 ägg
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Garnering
dill
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater7.1 g
Protein10.8 g
Kommentar
Smaskens
Arne
2020-06-15