Kallrökt lax med gurksallad och kavring
Kallrökt lax hör julen till. Blir extra gott tillsammans med gurksallad och kavring. Lägg laxen på ett fat. Fördela över gurksalladen och strö på kavringsmulorna precis vid serveringen. En enkel och underbar kall rätt till julbordet.
Ingredienser
4 bufféportioner
Gurksallad
1 citron (skal och 1,5 msk saft)
2 msk olivolja
2 msk riven pepparrot
2 krm krossat fänkålsfrö
salt
peppar
1/2 gurka
1/2 rött äpple
Kavringssmul
2 skivor kavring
1 msk smör
Lax
200 g kallrökt lax (i skivor)
Till servering
1/2 kruka dill
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1401 KJ / 335 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein14 g
Kommentar
Enkelt att göra o smakar friskt i munnen, nu när jag läser receptet.Blir gott på julbordet.
Lillemor
2016-12-05