Pepparrotssill med forellrom

Med 5-minuterssill går det fort att göra en egen krämig inläggning. Kombinera med klassisk smak av pepparrot. Bjud gärna den goda pepparrotssillen på små bitar av kavring. Toppa med forellrom för extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk finriven färsk pepparrot
1/2 paket 5-minuterssill
3 - 4 skivor kavring
75 g forell- eller laxrom
1 ask smörgåskrasse
nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i brödet
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
Låt gärna sillen stå 4 timmar i kylen, så hinner smakerna sätta sig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi825 KJ / 193 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater21 g
Protein7 g
Kommentar
Väldigt gott, och lite annorlunda. Som en vit, gräddig senapssill då pepparroten får den att påminna om dijon. Detta blir en ge bort-variant.
Stefan
2023-04-11