Pepparrotssill med forellrom

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Pepparrotssill med forellrom

Med 5-minuterssill går det fort att göra en egen krämig inläggning. Kombinera med klassisk smak av pepparrot. Bjud gärna den goda pepparrotssillen på små bitar av kavring. Toppa med forellrom för extra lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Pepparrotssill med forellrom

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 msk  majonnäs
1 dl  crème fraiche
2 msk  finriven färsk pepparrot
1/2   paket 5-minuterssill
3 - 4   skivor kavring
75 g  forell- eller laxrom
1   ask smörgåskrasse
nymalen svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i brödet
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Låt gärna sillen stå 4 timmar i kylen, så hinner smakerna sätta sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott, och lite annorlunda. Som en vit, gräddig senapssill då pepparroten får den att påminna om dijon. Detta blir en ge bort-variant.

Stefan

2023-04-11

Näringsvärde per portion

Energi825 KJ / 193 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater21 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yuzusill med jordnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och apelsinsill
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga