Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Betyg 3.1 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.

Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Ingredienser

16 bitar

Botten

100 g kavring
50 g smör

Fyllning

300 g lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl vispgrädde
1/2 ask smörgåskrasse

Äppelsallad

1 äpple
2 selleristjälkar
1/2 ask smörgåskrasse
1/2 citron
1 msk olivolja
salt
peppar

Till servering

1/2 burk matjessill (à 570 g)
gräddfil

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Pepparrotssill med forellrom
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Små silltårtor i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Silltårta
    Betyg 4.2 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta
    Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad