Potatistapas med tre toppingar

Betyg 2.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Potatistapas med tre toppingar

Små rostade delikatesspotatisar blir här läckra munsbitar. Toppingarna med gravad lax, najadlax eller rökt renstek tillsammans med dill, nyriven pepparrot och Västerbottensost ger potatistapasen välkända svenska smaker. Matigt tilltugg eller plockmat som både är snyggt och gott.

Potatistapas med tre toppingar

Ingredienser

4 portioner
24 st potatisar t ex Amandine, Cecile eller delikatess
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Topping 1

2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 tsk pressad citronsaft
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
1 msk hackad dill
delikatesspotatis eller cecile till serverng

Topping 2

1 skiva kavring
1 tsk olivolja
salt
2 skivor najadlax
1/2 dl smetana
svartpeppar
3 rädisor
1 msk nyriven pepparrot
delikatesspotatis eller amandine till servering

Topping 3

1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
100 g rökt renstek i skivor
1/2 ask krasse
delikatesspotatis till servering

Gör så här

00:20:00
Topping 1
Till 8 potatisar
Topping 2
Till 8 potatisar
Topping 3
Till 8 potatisar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad totalt per portion med tre toppingar.
Energi2339 KJ / 573 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater41.6 g
Protein21.5 g

Testa liknande recept

  • Rökt renstek med pepparrotsgrädde
    Betyg 2.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rensteksrulle
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad