Potatistapas med tre toppingar

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
0
Potatistapas med tre toppingar

Små rostade delikatesspotatisar blir här läckra munsbitar. Toppingarna med gravad lax, najadlax eller rökt renstek tillsammans med dill, nyriven pepparrot och Västerbottensost ger potatistapasen välkända svenska smaker. Matigt tilltugg eller plockmat som både är snyggt och gott.

Potatistapas med tre toppingar

Ingredienser

4 portioner
24 st  potatisar t ex Amandine, Cecile eller delikatess
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Topping 1

2   skivor gravad lax
10 cm  gurka
1 tsk  pressad citronsaft
1 msk  rapsolja
salt och svartpeppar
1 msk  hackad dill
delikatesspotatis eller cecile till serverng

Topping 2

1   skiva kavring
1 tsk  olivolja
salt
2   skivor najadlax
1/2 dl  smetana
svartpeppar
3   rädisor
1 msk  nyriven pepparrot
delikatesspotatis eller amandine till servering

Topping 3

1/2 dl  riven Västerbottensost
2 msk  crème fraiche
salt och svartpeppar
100 g  rökt renstek i skivor
1/2   ask krasse
delikatesspotatis till servering

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Topping 2
Till 8 potatisar
Smula kavringen och stek dem krispiga i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt.
Skär laxen i bitar. Vispa smetanan och smaksätt den med salt och peppar.
Skiva rädisorna tunt.
Lägg lax, smetana och rädisor på potatisen. Strö på kavringen och pepparroten och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre)Topping 3
Till 8 potatisar
Rör eller mixa ihop ost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
Strimla rensteken. Klipp krassen.
Lägg ostkrämen och rensteken på potatisen. Strö på krassen och servera.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsberäkningen är beräknad totalt per portion med tre toppingar.

Gör så här

Topping 1
Till 8 potatisar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2339 KJ / 573 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater41.6 g
Protein21.5 g

Testa liknande recept

Kavringkanapé med ren, löjrom och syltlök
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek 
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga