Potatistapas med tre toppingar
Små rostade delikatesspotatisar blir här läckra munsbitar. Toppingarna med gravad lax, najadlax eller rökt renstek tillsammans med dill, nyriven pepparrot och Västerbottensost ger potatistapasen välkända svenska smaker. Matigt tilltugg eller plockmat som både är snyggt och gott.
Ingredienser
4 portioner
24 st potatisar t ex Amandine, Cecile eller delikatess
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Topping 1
2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 tsk pressad citronsaft
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
1 msk hackad dill
delikatesspotatis eller cecile till serverng
Topping 2
1 skiva kavring
1 tsk olivolja
salt
2 skivor najadlax
1/2 dl smetana
svartpeppar
3 rädisor
1 msk nyriven pepparrot
delikatesspotatis eller amandine till servering
Topping 3
1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
100 g rökt renstek i skivor
1/2 ask krasse
delikatesspotatis till servering
Gör så här
Topping 1
Till 8 potatisar
Till 8 potatisar
Topping 2
Till 8 potatisar
Till 8 potatisar
Topping 3
Till 8 potatisar
Till 8 potatisar
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad totalt per portion med tre toppingar.
Energi2339 KJ / 573 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater41.6 g
Protein21.5 g
Kommentarer