Potatistapas med tre toppingar

Små rostade delikatesspotatisar blir här läckra munsbitar. Toppingarna med gravad lax, najadlax eller rökt renstek tillsammans med dill, nyriven pepparrot och Västerbottensost ger potatistapasen välkända svenska smaker. Matigt tilltugg eller plockmat som både är snyggt och gott.

Ingredienser
4 portioner
24 st potatisar t ex Amandine, Cecile eller delikatess
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Topping 1
2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 tsk pressad citronsaft
1 msk rapsolja
salt och svartpeppar
1 msk hackad dill
delikatesspotatis eller cecile till serverng
Topping 2
1 skiva kavring
1 tsk olivolja
salt
2 skivor najadlax
1/2 dl smetana
svartpeppar
3 rädisor
1 msk nyriven pepparrot
delikatesspotatis eller amandine till servering
Topping 3
1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt och svartpeppar
100 g rökt renstek i skivor
1/2 ask krasse
delikatesspotatis till servering
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Topping 2
Till 8 potatisar
Smula kavringen och stek dem krispiga i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt.
Skär laxen i bitar. Vispa smetanan och smaksätt den med salt och peppar.
Skiva rädisorna tunt.
Lägg lax, smetana och rädisor på potatisen. Strö på kavringen och pepparroten och servera.
Till 8 potatisar
Smula kavringen och stek dem krispiga i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt.
Skär laxen i bitar. Vispa smetanan och smaksätt den med salt och peppar.
Skiva rädisorna tunt.
Lägg lax, smetana och rädisor på potatisen. Strö på kavringen och pepparroten och servera.
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre)Topping 3
Till 8 potatisar
Rör eller mixa ihop ost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
Strimla rensteken. Klipp krassen.
Lägg ostkrämen och rensteken på potatisen. Strö på krassen och servera.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre)Topping 3
Till 8 potatisar
Rör eller mixa ihop ost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
Strimla rensteken. Klipp krassen.
Lägg ostkrämen och rensteken på potatisen. Strö på krassen och servera.
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Näringsberäkningen är beräknad totalt per portion med tre toppingar.
Gör så här
Topping 1
Till 8 potatisar
Till 8 potatisar
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2339 KJ / 573 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater41.6 g
Protein21.5 g
Kommentarer