Potatistapas med tre toppingar

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
0
Potatistapas med tre toppingar

Små rostade delikatesspotatisar blir här läckra munsbitar. Toppingarna med gravad lax, najadlax eller rökt renstek tillsammans med dill, nyriven pepparrot och Västerbottensost ger potatistapasen välkända svenska smaker. Matigt tilltugg eller plockmat som både är snyggt och gott.

Potatistapas med tre toppingar

Ingredienser

4 portioner
24 st potatisar t ex Amandine, Cecile eller delikatess
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Topping 1

2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 tsk pressad citronsaft
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
1 msk hackad dill
delikatesspotatis eller cecile till serverng

Topping 2

1 skiva kavring
1 tsk olivolja
salt
2 skivor najadlax
1/2 dl smetana
svartpeppar
3 rädisor
1 msk nyriven pepparrot
delikatesspotatis eller amandine till servering

Topping 3

1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
100 g rökt renstek i skivor
1/2 ask krasse
delikatesspotatis till servering

Gör så här

Topping 1
Till 8 potatisar
Topping 2
Till 8 potatisar
Topping 3
Till 8 potatisar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad totalt per portion med tre toppingar.
Energi2339 KJ / 573 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater41.6 g
Protein21.5 g

Testa liknande recept

Kavringkanapé med ren, löjrom och syltlök
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rensteksrulle
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga