Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek 

0
0
Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek 

Frasiga raggmunkar med rödbetor i smeten ger fin smak och en djupröd färg på köpet. En god och rolig variant av klassiska raggmunkar där fläsk och sylt får maka på sig och istället toppas raggmunkarna med en yoghurt med rökt renstek och äpple.

Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek 

Ingredienser

4 portioner

Raggmunk

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
700 g fast potatis
300 g rödbetor
3 msk smör eller olja

Renstekstopping

2 förp rökt renstek (à 100 g)
1 rött äpple
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
2 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölk mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Använd olja istället för smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2420 KJ / 579 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 70 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden