Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt renstek
Frasiga raggmunkar med rödbetor i smeten ger fin smak och en djupröd färg på köpet. En god och rolig variant av klassiska raggmunkar där fläsk och sylt får maka på sig och istället toppas raggmunkarna med en yoghurt med rökt renstek och äpple.
Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
700 g fast potatis
300 g rödbetor
3 msk smör eller olja
Renstekstopping
2 förp rökt renstek (à 100 g)
1 rött äpple
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
2 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2420 KJ / 579 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer