Potatissoppa med vitkål och ärtor
Laga en enkel, värmande och smakrik soppa med få ingredienser. Denna goda soppa består av en bas på potatis, lök och vitkål som får sällskap av söta, gröna ärtor.
Samarbete med:
Flora
Ingredienser
4 portioner
1 knippe färsk gul lök eller 1 liten purjolök (à ca 250 g)
300 g vitkål
500 g potatis
2 msk olja
2 dl Flora Plant Cre*m 31% eller vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
250 g frysta tinade gröna ärtor
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1861 KJ / 445 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En kåluppdaterad potatis- och purjolökssoppa. Snåla inte med antalet buljongtärningar! Svag för krisp så jag toppade med bacon. Det skulle nog ha varit gott med vin men rev i citronzest på slutet istället. Hade drösvis med färsk dill. Blev gott, lent, syrligt och salt!
Björk
2024-12-03Älskar denna soppa, så mycket godare än man tror! Tar 2,5st buljongtärning & lite vitt vin också. Dunderbra
Olivia
2024-12-02Gott, nyttigt och billigt! Jag hade i hackade morötter också.
Simon
2024-04-23