UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med ostsås och blomkål

Pasta med ostsås får barnet inom oss att hurra! Extra smak kommer från buljongtärningen, och tuggmotståndet står blomkålen för. I med spenat för att tillfredsställa ögat lite, och toppa med krispig rostad lök. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till blomkålen och pastan.
  2. Ansa och skär blomkålen i små buketter och strimla blasten. 
  3. Koka blomkålen mjuk i vattnet ca 5 minuter, koka med blasten sista minuten.
  4. Lyft upp blomkål och blast. Koka pastan i samma vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Vispa ihop grädde, buljong och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och sjud i 2 minuter. Häll i osten och låt den smälta i såsen.  
  6. Rör ner blomkål och blast i såsen och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Vänd ner spenaten i såsen.
  8. Servera pastan med blomkålssås och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta, havredryck och rostad lök.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 100 g riven prästost
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 569 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept