Kräftsoppa (grundrecept)
En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt tillsammans med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 förrättsportioner
1 1/2 kg kokta frysta eller färska kräftor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (ca 150 g)
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
1 krondill (eller 4 dillstjälkar)
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
10 dl vatten
5 dl vispgrädde
1/2 krm cayennepeppar
salt (eventuellt)
2 tsk majsstärkelse
Till servering
dill
4 skivor rostat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi0 KJ / 0 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein31 g
Kommentarer
Torr, tråkig smulan. Välj annat recept!
Hanna
2024-09-08Perfekt i min smak o perfekt för dem jag bjuder
Elisabeth
2024-06-08Skulle vilja säga att soppan räcker till 2 personer såvida det inte är tänkt som förrätt. Det var så gott så jag åt upp nästan allt själv ;)
Katarina
2023-10-07