En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena skaldjurssoppan. God som förrätt eller varmrätt tillsammans med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men inte värd jobbet med allt kräftskalande och lökhackande. Försökte ’tjocka till den’ lite med 2msk maizenamjöl men det hände inte så mycket. Gör jag den igen drar jag ner på mängden vatten och vispar grädden innan jag häller i den.
Carola
2020-12-09”Mycket skrik för lite ull, sa han som klippte grisen”. Mycket jobb och mycket god smak, men blev bara 8 dl ganska tunn soppa (använde 36%ig vispgrädde). Hade väl räckt som liten förrätt, men inte som huvudrätt. Fick dryga ut med Arlas skärgårdssoppa (samma färg) och Kräftstjärtar i lag, och dill. Gästerna smackade och blev mätta.... Maj Karberg
Maj
2020-09-27