Kräftsoppa (grundrecept)
En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt eller varmrätt tillsammans med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g kokta kräftor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g fänkål
2 msk smör
2 tsk tomatpuré
1 krondill (eller 2 dillstjälkar)
1 dl torrt vitt vin
2 msk konc fiskfond
6 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
salt
Vid servering
4 skivor rostat ljust bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 579 kCal
Fett38 g
Salt8 g
Kolhydrater23 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle vilja säga att soppan räcker till 2 personer såvida det inte är tänkt som förrätt. Det var så gott så jag åt upp nästan allt själv ;)
Katarina
2023-10-07Perfekt recept för att ta hand om kräftskalen. Vansinnigt gott!
Åsa
2023-08-02God smak men inte värd jobbet med allt kräftskalande och lökhackande. Försökte ’tjocka till den’ lite med 2msk maizenamjöl men det hände inte så mycket. Gör jag den igen drar jag ner på mängden vatten och vispar grädden innan jag häller i den.
Carola
2020-12-09