Kräftsoppa (grundrecept)

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
6
Kräftsoppa (grundrecept)

En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt tillsammans med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kräftsoppa (grundrecept)

Ingredienser

4 förrättsportioner
1 1/2 kg kokta frysta eller färska kräftor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (ca 150 g)
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
1 krondill (eller 4 dillstjälkar)
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
10 dl vatten
5 dl vispgrädde
1/2 krm cayennepeppar
salt (eventuellt)
2 tsk majsstärkelse

Till servering

dill
4 skivor rostat bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Torr, tråkig smulan. Välj annat recept!

Hanna

2024-09-08

Perfekt i min smak o perfekt för dem jag bjuder

Elisabeth

2024-06-08

Skulle vilja säga att soppan räcker till 2 personer såvida det inte är tänkt som förrätt. Det var så gott så jag åt upp nästan allt själv ;)

Katarina

2023-10-07

Näringsvärde per förrättsportion

Energi0 KJ / 0 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga