Trofie med pistagepesto och burrata

Gör egen trofie-pasta! Här serverar vi de handrullade färska små pastaskruvarna i en lakto-ovo-vegetarisk rätt med hemgjord pistagepesto och krämig burrata. Traditionellt görs trofie utan ägg i degen men i detta recept gör vi pastan av vanlig pastadeg. Det tar lite tid att rulla trofieskruvarna men det är det värt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
Trofiepasta
1 sats pastadeg (se länk i steg 1)
Pistagepesto
2 krukor basilika
1 kruka persilja
3/4 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Till servering
ca 150 g burrata
olivolja
svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut färsk pasta och välj glutenfri torkad pasta.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: uteslut färsk pasta och välj äggfri torkad pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Vill du inte göra egen trofie? Köp torkad trofie eller strozzapreti.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min favoriträtt när inte vegandottern är hemma😁.
Anette
2020-07-10Sååååååå gott
Sara
2020-07-10Har helt snöat in på den, så gott🥰!
Åsa
2020-05-23Vilken bra rätt att snöa in sig på <3 så smarrigt ju. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25