Trofie med pistagepesto och burrata

11
5
Trofie med pistagepesto och burrata

Gör egen trofie-pasta! Här serverar vi de handrullade färska små pastaskruvarna i en lakto-ovo-vegetarisk rätt med hemgjord pistagepesto och krämig burrata. Traditionellt görs trofie utan ägg i degen men i detta recept gör vi pastan av vanlig pastadeg. Det tar lite tid att rulla trofieskruvarna men det är det värt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Trofie med pistagepesto och burrata

Ingredienser

4 portioner

Trofiepasta

1
sats pastadeg (se länk i steg 1)

Pistagepesto

2
krukor basilika
1
kruka persilja
3/4 dl
olivolja
1/2 dl
rapsolja
1/2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
riven parmesanost
1/2 dl
rostade pistagenötter
1/2
skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt

Till servering

ca 150 g
burrata
-
olivolja
-
svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut färsk pasta och välj glutenfri torkad pasta.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: uteslut färsk pasta och välj äggfri torkad pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Vill du inte göra egen trofie? Köp torkad trofie eller strozzapreti.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anette

7/10/2020

Min favoriträtt när inte vegandottern är hemma😁.

Sara

7/10/2020

Sååååååå gott

Åsa

5/23/2020

Har helt snöat in på den, så gott🥰!

Redaktionen ICAse

5/25/2020

Vilken bra rätt att snöa in sig på <3 så smarrigt ju. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept