Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med panerad kyckling

Hemlagad panerad kyckling, med en läcker krispig yta, serveras med smarrig potatissallad med smak av senap, vinäger, honung, gräslök och cornichoner. Servera den delikata kycklingen tillsammans med potatissalladen, en klick gräddfil och syrlig citronklyfta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna något.
  2. Vispa ihop senap, vinäger, honung och olivolja i en skål. Skär gräslöken fint och låt cornichonerna rinna av. Halvera potatisarna och vänd ner i dressingen tillsammans med gräslök och cornichoner. Krydda med salt och peppar.
  3. Kyckling: Sätt ugnen på 100°C.
  4. Täck en skärbräda med plastfolie och lägg ett kycklingbröst ovanpå. Krydda med salt och peppar och täck med plastfolie. Banka ut kycklingfilén med en kavel eller undersidan av en stekpanna tills den är platt (ca 1/2 cm tjock). Gör likadant med alla filéer.
  5. Finriv citronskalet och blanda det med ströbrödet. Lägg på en tallrik.
  6. Vänd filéerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
  7. Stek filéerna i olivoljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt. Lägg de på en plåt och varmhåll i ugnen så att de inte kallnar mellan stekningarna.
  8. Servera kycklingen tillsammans med potatissallad, en klick gräddfil och en citronklyfta.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber och använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: vänd inte filéerna i ägg utan endast i en blandning av mjöl och citronskal innan de steks.

Tips

Kockknepet: Dela citronen och stek den gyllenbrun på snittsidan, då får den en sötare och godare smak. Pressa den sedan över schnitzlarna.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g potatis
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk gräslök
  • 330 g cornichons
  • salt och svartpeppar
Schnitzel
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2833 kJ / 675 kCal