Potatissallad med panerad kyckling
Hemlagad panerad kyckling, med en läcker krispig yta, serveras med smarrig potatissallad med smak av senap, vinäger, honung, gräslök och cornichoner. Servera den delikata kycklingen tillsammans med potatissalladen, en klick gräddfil och syrlig citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
3 msk gräslök
330 g cornichons
salt och svartpeppar
Schnitzel
4 kycklingfiléer
1 citron
2 dl ströbröd
3 msk vetemjöl
2 ägg
2 msk olivolja
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber och använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: vänd inte filéerna i ägg utan endast i en blandning av mjöl och citronskal innan de steks.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Dela citronen och stek den gyllenbrun på snittsidan, då får den en sötare och godare smak. Pressa den sedan över schnitzlarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2833 KJ / 675 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater68.2 g
Protein42.3 g
Kommentarer