Potatissallad med panerad kyckling

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
0
Potatissallad med panerad kyckling

Hemlagad panerad kyckling, med en läcker krispig yta, serveras med smarrig potatissallad med smak av senap, vinäger, honung, gräslök och cornichoner. Servera den delikata kycklingen tillsammans med potatissalladen, en klick gräddfil och syrlig citronklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013

Potatissallad med panerad kyckling

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  potatis
1 msk  dijonsenap
2 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  flytande honung
2 msk  olivolja
3 msk  gräslök
330 g  cornichons
salt och svartpeppar

Schnitzel

4   kycklingfiléer
1   citron
2 dl  ströbröd
3 msk  vetemjöl
2   ägg
2 msk  olivolja
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber och använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: vänd inte filéerna i ägg utan endast i en blandning av mjöl och citronskal innan de steks.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Dela citronen och stek den gyllenbrun på snittsidan, då får den en sötare och godare smak. Pressa den sedan över schnitzlarna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2833 KJ / 675 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater68.2 g
Protein42.3 g

Testa liknande recept

Kycklingfilé hot taco
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingschnitzel med currydipp
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingschnitzel med varm paprika- och tomatsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig kyckling med gurkdipp
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med senapssmetana och cornichons
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga