Potatissallad med panerad kyckling

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
2
Potatissallad med panerad kyckling

Hemlagad panerad kyckling, med en läcker krispig yta, serveras med smarrig potatissallad med smak av senap, vinäger, honung, gräslök och cornichoner. Servera den delikata kycklingen tillsammans med potatissalladen, en klick gräddfil och syrlig citronklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013

Potatissallad med panerad kyckling

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g potatis
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
3 msk gräslök
1 förp cornichons á 330 g
salt
svartpeppar

Schnitzel

4 kycklingfiléer
1 citron
2 dl ströbröd
3 msk vetemjöl
2 ägg
2 msk olivolja
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Och ska dom dom inte finhackas?

Stefan

2024-08-12

Hej Stefan! Det är en förpackning cornichons á 330 g som är tänkt till receptet. Så avrunnen vikt är ca 200 g. Det är hela cornicons men det går såklart bra att skära/hacka dem. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-08-13

Kan det verkligen stämma med 330 gram cornichons?!?

Stefan

2024-08-12

Näringsvärde per portion

Energi2833 KJ / 675 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater68.2 g
Protein42.3 g

Testa liknande recept

Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med sommarsallad
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade smågurkor med smetana
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med senapssmetana och cornichons
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga