Stekt lax med sommarsallad

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Stekt lax med sommarsallad

Cornichoner är små, små inlagda gurkor, en slags fransk pickles. En krispig delikatess som vi här väljer att inkludera i en smaskig sommarsallad av potatis, blomkål, sockerärter, dijonsenap, vinäger och honung. Servera tillsammans med stekta laxfiléer och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Stekt lax med sommarsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2   blomkål
150 g  sockerärtor
1 msk  dijonsenap
2 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  flytande honung
2 msk  olivolja
1/2   burk cornichon (à 340 g)
salt och svartpeppar
600 g  laxfilé
1 tsk  olja
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Ångkokte blomkålen och sockerärtorna. Kommer laga igen :)

Johanna

2021-08-05

Bytte cornichon mot kapris och lade till lite rödlök! Blomkålen blev jättegod i senapsvinegretten!

Kristina

2021-05-15

Näringsvärde per portion

Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen höstsallad med myntadressing
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad blomkål
Betyg 2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga