Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med sommarsallad

Cornichoner är små, små inlagda gurkor, en slags fransk pickles. En krispig delikatess som vi här väljer att inkludera i en smaskig sommarsallad av potatis, blomkål, sockerärter, dijonsenap, vinäger och honung. Servera tillsammans med stekta laxfiléer och mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Plocka blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Lägg ner sockerärterna och låt dem koka med någon minut mot slutet. Låt grönsakerna rinna av och svalna något.
  3. Vispa ihop en dressing av senap, vinäger, honung och olivolja i en skål. Låt cornichonerna rinna av. Halvera potatisarna och vänd ner dem i dressingen tillsammans med blomkål, sockerärter och cornichoner. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär bort skinnet på laxen och dela den i portionsbitar. Stek dem ca 8 minuter i oljan i en stekpanna. Vänd dem då och då. Salta och peppra.
  5. Servera laxen tillsammans med sommarsallad och mâchesallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 blomkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 burk cornichon (à 340 g)
  • salt och svartpeppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2438 kJ / 582 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer