Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad med bönor och pesto

(26)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En uppiggande variant på potatissallad finner du i detta recept. Grunden består av nykokta potatisar, röda bönor, krispig lök och tomater som du blandar med en krämig sås av pesto och crème fraiche. Den kommer garanterat bli uppskattad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto (finns att köpa på burk)
  • 1 burk röda bönor
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. skala och skiva löken tunt. Blanda samman crème fraiche, pesto och salt.
  2. Låt bönorna rinna av, och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  3. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd ner basilika och servera.
  4. Servera gärna tillsammans med kyckling, se receptet Fyllda kycklingfiléer på ett buffébord.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut pesto mot soltorkad tomatcreme.