Potatissallad med bönor och pesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med bönor och pesto

En uppiggande variant på potatissallad finner du i detta recept. Grunden består av nykokta potatisar, röda bönor, krispig lök och tomater som du blandar med en krämig sås av pesto och crème fraiche. Den kommer garanterat bli uppskattad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. skala och skiva löken tunt. Blanda samman crème fraiche, pesto och salt.
  2. Låt bönorna rinna av, och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  3. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd ner basilika och servera.
  4. Servera gärna tillsammans med kyckling, se receptet Fyllda kycklingfiléer på ett buffébord.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut pesto mot soltorkad tomatcreme.

Näringsvärdet är beräknat exklusive kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto (finns att köpa på burk)
  • 1 burk röda bönor
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 502 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept