Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Bakade småpotatisar med pestoyoghurt

Somrig färskpotatis vänds i salt och olja och bakas i ugnen så att den suger åt sig smakerna. Småpotatisarna ackompanjeras av en smakrik sås med het pesto och syrlig yoghurt. Idealiskt till det stekta köttet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vänd den oskalade potatisen i oljan och saltet. Fördela potatisen på en ugnsplåt och ställ in 25-30 minuter i ugnen.
  3. Pestoyoghurt: Blanda yoghurt och pesto. Smaka ev av med salt och peppar. Servera till potatisen. Servera till stekt kött och en grönsallad.

I näringsberäkningen ingår stekt nötkött och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg små färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl salt
Pestoyoghurt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl pesto med chili
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2095 kJ / 502 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer