Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

19
3
Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Baconlindad kyckling är en klassisk rätt att servera till fest! Rätten blir otroligt lyxig när du serverar kycklingen med hasselbackspotatis, sparris och skysås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
3 dl vitt matlagningsvin
200 g grön sparris

Hasselbackspotatis

900 g potatis (gärna amandine)
25 g smält smör eller margarin
2 msk ströbröd
2 krm salt

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Tips

Det är gott att behålla skalet på potatisen om du använder en lyxigare sort som t ex amandine.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Tobias

2021-05-21

Vad ska folk ha för stekpannor om de ska kunna följa receptet? Det känns som att den som gjorde receptet gjorde det på en eller max två filéer. Att dessutom ge sig på att bryna fyra filéer samtidigt är dömt att misslyckas, pannan blir kall och det kommer bara att koka. Alltså måste man bryna i omgångar vilket gör att schemat mot potatisen blir fel om man inte bryn i flera pannor.

Anita

2012-01-06

Angående ovanstående! Glömde att skriva att vi kan inte ha tomater så att det är därför vi saknade sås....

Anita

2012-01-06

Väldigt saftiga kycklingfileer tack vare baconen och hasselbackspotatisen är jättegoda. Saknade dock en sås till så vi valde en kall liknande vitlökssås till...mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2469 KJ / 592 kCal
Fett 22.6 g
Kolhydrater 46 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden