Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis
Baconlindad kyckling är en klassisk rätt att servera till fest! Rätten blir otroligt lyxig när du serverar kycklingen med hasselbackspotatis, sparris och skysås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
3 dl vitt matlagningsvin
200 g grön sparris
Hasselbackspotatis
900 g potatis (gärna amandine)
25 g smält smör eller margarin
2 msk ströbröd
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 592 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater46 g
Protein46 g
Kommentarer
Vad ska folk ha för stekpannor om de ska kunna följa receptet? Det känns som att den som gjorde receptet gjorde det på en eller max två filéer. Att dessutom ge sig på att bryna fyra filéer samtidigt är dömt att misslyckas, pannan blir kall och det kommer bara att koka. Alltså måste man bryna i omgångar vilket gör att schemat mot potatisen blir fel om man inte bryn i flera pannor.
Tobias
2021-05-21Angående ovanstående! Glömde att skriva att vi kan inte ha tomater så att det är därför vi saknade sås....
Anita
2012-01-06Väldigt saftiga kycklingfileer tack vare baconen och hasselbackspotatisen är jättegoda. Saknade dock en sås till så vi valde en kall liknande vitlökssås till...mums!
Anita
2012-01-06