Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Baconlindad kyckling är en klassisk rätt att servera till fest! Rätten blir otroligt lyxig när du serverar kycklingen med hasselbackspotatis, sparris och skysås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hasselbackspotatis: Skala potatisen och skär i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite av matfettet. Sätt mitt i ugnen 35–45 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Pensla med mer matfett ett par gånger under stekningen. Strö över ströbröd och salt när ca 5 minuter återstår. Gör resten under tiden.
  3. Krydda kycklingfiléerna runtom med timjan, salt och peppar. Linda ett par baconskivor runt varje filé.
  4. Bryn kycklingen runtom i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och matlagningsvin. Koka upp och sjud 15–20 minuter under lock eller tills köttet är klart. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  5. Koka sparrisen enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera kycklingen med tomatsky, hasselbackspotatis och sparris.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Tips

Det är gott att behålla skalet på potatisen om du använder en lyxigare sort som t ex amandine.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 140 g bacon
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 200 g grön sparris
Hasselbackspotatis
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2469 kJ / 592 kCal