Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt sparris med bacon

Sno snabbt ihop den här förrätten som är festlig, vacker och förträffande god. Knaperstekt bacon och intressant tomatdressing ringlas över den stekta sparrisen och rätten är sedan klar att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av änden på sparrisen och koka sparrisen knappt mjuk (den ska ha spänsten kvar) i 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Rör ihop dressingen och krydda den med salt och svartpeppar.
  3. Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Stek sparrisen lätt i baconfettet. Lägg upp på ett stort fat, häll över bacon och dressing.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk, grön sparris
  • 1 paket skivat bacon (à 140 g)
Dressing
  • 2 1/2 dl krossade tomater
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 3 msk finhackad gräslök
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan