Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs
Den intensivt blålila potatisen double fun överraskar och ger stor imp-faktor i den här effektfulla salladen med orangerosa kallrökt lax, örtigt grön majonnäs och knapriga nötter. Det blir nästan som en tavla, men som både doftar och smakar väldigt bra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
900 g blå potatis (gärna doubble fun eller violett queen)
1 dl skalade rostade hasselnötter
300 g kallrökt lax i bit (utan skinn)
2 msk färskpressad citronjuice
1 - 2 msk rapsolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
Persiljemajonnäs
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 dl hackad persilja
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
3 krm salt
Till servering
mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3212 KJ / 768 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer