Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
0
Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

Den intensivt blålila potatisen double fun överraskar och ger stor imp-faktor i den här effektfulla salladen med orangerosa kallrökt lax, örtigt grön majonnäs och knapriga nötter. Det blir nästan som en tavla, men som både doftar och smakar väldigt bra.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sallad

900 g  blå potatis (gärna doubble fun eller violett queen)
1 dl  skalade rostade hasselnötter
300 g  kallrökt lax i bit (utan skinn)
2 msk  färskpressad citronjuice
1 - 2 msk  rapsolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Persiljemajonnäs

1 1/2 dl  neutral rapsolja
2 dl  hackad persilja
2   äggulor
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  dijonsenap
3 krm  salt

Till servering

mangoldskott

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3212 KJ / 768 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varmröka lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sotad sallad med krämig majjodressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kabanoss med potatissallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chili- och limepiffad varmrökt lax
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönsakssallad med lax
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga