Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

20
0 Klimatsmart
Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

Den intensivt blålila potatisen double fun överraskar och ger stor imp-faktor i den här effektfulla salladen med orangerosa kallrökt lax, örtigt grön majonnäs och knapriga nötter. Det blir nästan som en tavla, men som både doftar och smakar väldigt bra.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Potatissallad "double fun" med kallrökt lax och persiljemajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sallad

900 g
blå potatis (gärna doubble fun eller violett queen)
1 dl
skalade rostade hasselnötter
300 g
kallrökt lax i bit (utan skinn)
2 msk
färskpressad citronjuice
1 - 2 msk
rapsolja
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

Persiljemajonnäs

1 1/2 dl
neutral rapsolja
2 dl
hackad persilja
2
äggulor
1 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
dijonsenap
3 krm
salt

Till servering

mangoldskott

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3212 KJ / 768 kCal
Fett 55 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 41 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept