Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola

En lätt och fräsch salladsrätt med läckra ingredienser som rödbetor, fetaost, bresaola, pumpafrön och mangoldskott. Den färgsprakande salladen smaksätts med vinäger, olivolja, rosmarin och dijonsenap och allt toppas med knapriga pumpafrön. Servera och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
400 g  förkokta rödbetor
150 g  fetaost
1   silverlök
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  olivolja
1 msk  vatten
1 tsk  rosmarin
1 tsk  dijonsenap
1 dl  pumpafrön
3   förp bresaola (à 70 g)
65 g  mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Gör så här

Tips

Rosta gärna pumpafröna med lite olivolja och flingsalt i en stekpanna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater53 g
Protein33.1 g

Testa liknande recept

Krämiga kotletter med zucchini
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Variation på rödbeta med lakrits och bresaola
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med kantarellost och bresaola
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga