Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola

En lätt och fräsch salladsrätt med läckra ingredienser som rödbetor, fetaost, bresaola, pumpafrön och mangoldskott. Den färgsprakande salladen smaksätts med vinäger, olivolja, rosmarin och dijonsenap och allt toppas med knapriga pumpafrön. Servera och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skölj och dela rödbetorna i klyftor. Smula fetaosten.
  3. Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger, olivolja, vatten, rosmarin och senap.
  4. Låt potatisen ånga av en stund och vänd sedan ner den i löken. Vänd därefter ner rödbetor, fetaost och pumpafrön.
  5. Servera salladen med bresaola och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Tips

Rosta gärna pumpafröna med lite olivolja och flingsalt i en stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 400 g förkokta rödbetor
  • 150 g fetaost
  • 1 silverlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 förp bresaola (à 70 g)
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2412 kJ / 576 kCal