Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola
En lätt och fräsch salladsrätt med läckra ingredienser som rödbetor, fetaost, bresaola, pumpafrön och mangoldskott. Den färgsprakande salladen smaksätts med vinäger, olivolja, rosmarin och dijonsenap och allt toppas med knapriga pumpafrön. Servera och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
400 g förkokta rödbetor
150 g fetaost
1 silverlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk rosmarin
1 tsk dijonsenap
1 dl pumpafrön
3 förp bresaola (à 70 g)
65 g mangoldskott
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör så här
Tips
Rosta gärna pumpafröna med lite olivolja och flingsalt i en stekpanna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater53 g
Protein33.1 g
Kommentarer