Potatisplättar med vitkålssallad

10
5 Klimatsmart
Potatisplättar med vitkålssallad

Har du lite överbliven kokt potatis blir detta en snabblagad och mättande rätt, perfekt för en tunn plånbok. Servera potatisplättarna med rårörda lingon och vitkål. Den som vill adderar stekt bacon eller sidfläsk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Potatisplättar med vitkålssallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg kokt, kall potatis
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
250 g vitkål
1 1/2 dl rårörda lingon
rapsolja eller smör (till stekning)

Till servering

stekt bacon eller sidfläsk

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj olja eller mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bacon.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Allan

2022-05-06

Hade gärna fått stå hur mkt värme, hur ofte vändas, smakade sådär, får nog öva mer

Viktoria

2022-02-08

Åh så gott, smakade som farmors! Lättstekta (steker i gjutjärnspanna). Det här kommer vi att göra om, perfekt att använda upp potatisrester så här, trevlig variant mot uppstekt potatis.

Karolina

2021-03-05

Inte ätit potatisplättar sedan grundskolan så det här var både nostalgiskt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 2271 KJ / 543 kCal
Fett 24 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept

Palt
Scones med filmjölk
Madeleinekaka
Amerikanska pannkakor
Banana bread
Grundrecept våffelsmet