Potatisplättar med vitkålssallad
Har du lite överbliven kokt potatis blir detta en snabblagad och mättande rätt, perfekt för en tunn plånbok. Servera potatisplättarna med rårörda lingon och vitkål. Den som vill adderar stekt bacon eller sidfläsk.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg kokt, kall potatis
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
250 g vitkål
1 1/2 dl rårörda lingon
rapsolja eller smör (till stekning)
Till servering
stekt bacon eller sidfläsk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive bacon.
Energi2271 KJ / 543 kCal
Fett24 g
Salt3.4 g
Kolhydrater57 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra grundrecept, jag blandade i 50 g smör och lite vitpeppar. Sen la jag plättarna på en plåt med bakplåtspapper, strösslade lite timjan på och in i ugnen tills dom va gyllenbruna. Blev kantarellsås och fläskytterfilé till.
Jesper
2024-03-31Hade gärna fått stå hur mkt värme, hur ofte vändas, smakade sådär, får nog öva mer
Allan
2022-05-06Åh så gott, smakade som farmors! Lättstekta (steker i gjutjärnspanna). Det här kommer vi att göra om, perfekt att använda upp potatisrester så här, trevlig variant mot uppstekt potatis.
Viktoria
2022-02-08