Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisplättar med vitkålssallad

Har du lite överbliven kokt potatis blir detta en snabblagad och mättande rätt, perfekt för en tunn plånbok. Servera potatisplättarna med rårörda lingon och vitkål. Den som vill adderar stekt bacon eller sidfläsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa eller riv den kokta potatisen. Blanda med ägg, vetemjöl och salt.
  2. Strimla vitkål tunt och blanda med rårörda lingon. 
  3. Stek plättar i rapsolja eller smör.
  4. Till servering: Servera med lingon- och vitkålssalladen samt stekt bacon eller sidfläsk för en lite matigare rätt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj olja eller mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kokt, kall potatis
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 250 g vitkål
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
  • rapsolja eller smör (till stekning)
Till servering
  • ev stekt bacon eller sidfläsk
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare