Rösjöpankis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rösjöpankis

Rösjöpankis, eller pannkakor med sidfläsk, äpple och kanel som serveras med lingonsylt är en härligt smakfylld variant på de vanliga pannkakorna. Fläsket ger dig den goda sältan medan äpplet och kanelen tillför det söta, mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen under fortsatt vispning.
  2. Skär fläsket i små bitar. Stek ca 3 minuter i smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och riv äpplet grovt.
  3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Häll i ca 1 dl smet. Lägg på 2 msk fläsk och 2 msk rivet äpple. Krydda med lite kanel.
  4. Vänd pannkakan när smeten har stelnat och stek ytterligare någon minut. Upprepa med resten av smeten. Servera gärna pannkakorna med rårörda lingon eller cottage cheese blandat med lingonsylt, och krispig vitkålssallad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • ca 300 g rimmat sidfläsk
  • 1 msk smör till fläsket + smör till stekning
  • 1 stort äpple
  • kanel
  • ev rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan