Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisplättar med bacon och lingonsylt

Härligt goda och mättande plättar som dessutom är lite nyttigare tack vare morötterna och potatisarna. Servera dessa underbara potatisplättar med bacon och lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatis och morot grovt på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
  2. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Tillsätt vetemjölet och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och rotsaksriv.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i och plättar steks ca 3 min/sida.
  4. Knaperstek baconet och servera till potatisplättarna och lingonsylt.

Tips

Håll plättarna varma i ugnen i 125°C medan all smet och baconet steks.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 300 g)
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin (till stekning)
  • 1 1/2 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 dl lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?